Színházak Éjszakája a Karinthyval

 

Idén 7. alkalommal rendezték meg a Színházak Éjszakáját Budapesten, és a Karinthy Színház igazán jól indította a napot: Bozó Andreával és Szirtes Balázzsal jógáztak az érdeklődők. A Nagyszínpadon a pénteken bemutatásra kerülő „Bunbury, avagy Szilárdnak kell lenni” nyílt próbájába kukkanthattunk be, majd a Csengetett, Mylord?-sorozat elevenedett meg a Nagyszínpadon Szinkron Színház formájában.

 

Tavaly is nagy siker volt a Játékszín és a Karinthy Színház között közlekedő emeletes busz, ahol idén Balázsy Panna, a színház sajtósa kérdezte a buszon utazó művészeket. Karinthy Márton és Bank Tamás, a két teátrum igazgatója a magánszínházcsinálás szépségeiről és nehézségeiről mesélt, valamint a tavalyi évad sikereiről és a 2018/19-es évad új bemutatóiról is beszéltek. Zsurzs Katival sokat beszélgettek a gyerekekről, Földes Eszter a pályakezdés buktatóiba és jelenlegi boldogságába avatta be a hallgatóságot, Gubás Gabi pedig Szabó Győzővel közös Bossa Nova estjéről számolt be, amelyből egy részletet előadtak a Nagyszínpadon is.

 

Hatalmas tömeg várta az RTL Klubbal közös „A mi kis falunk” közönségtalálkozót, ahol Kerekes József, Szabó Győző, Csuja Imre, Lengyel Tamás és Kapitány Iván osztotta meg élményeit a forgatásról.

A közönség által az év legjobb előadásának választott „Tanár úr kérem” szereplői szórakoztatták a nagyérdeműt a Nagyszínpadon, amit a Tudás 6alom Csoport előadása követett. A Színházak Éjszakáját Karinthy Márton zárta, aki színes történetekkel tarkított kulisszajárásra invitálta a lelkes nézőket.

Fotó: