Elhunyt Szecsanov Martin, a Frici és Aranka operatőre

 

A fotósként, festőművészként, zenészként és galeristaként is tevékenykedő alkotó tegnap, január 1-jén halt meg. Szecsanov Martin számos magyar és nemzetközi filmes produkciója mellett operatőre volt a Karinthy Frigyes és Böhm Aranka viharos szerelmét bemutató Frici és Aranka c. tévéfilmnek is.

A Frici & Aranka tervét 2020-ban Vajda Anikó íróval közösen kezdte el írni Juhász Anna irodalmár, a produkció ötletgazdája, majd összefogtak a Karinthy Színházzal. A film végül a Nemzeti Filmintézet támogatásával és a Sanzonfilm Stúdió gyártásában készült el, amellyel egy színházak számára kiírt filmes pályázaton is nyertek. 

Szecsanov Martin a kilencvenes években számos Magyarországon készült amerikai filmben is dolgozott, köztük például az Evitában. Operatőre volt egyebek mellett a Szobafogság, a Senki szigete, A fények őrzője és a BUÉK c. alkotásoknak is. Számos zenekarral, zenésszel is együtt dolgozott, készített klipet Yonderboinak, a Superbuttnak, a Fekete Vonatnak és a Heaven Street Sevennek is.

Szecsanov Martin 55 éves volt.

Mély fájdalommal búcsúzik tőle a Karinthy Színház.

Fotó: facebook