"Szóljanak a harangok, s ünnepeljünk" / Szalon #133.

 

Az immár 11 éves Irodalmi Szalon az év utolsó estjén ünnepre hívja a látogatókat: A két részes irodalmi esten szóban, képben, dalban mutatkoznak be vendégeink - talán olyan oldalukról is, amit korábban még nem ismerhetett a közönség.

 

Az est első részében Ugron Zsolna Nincs egy férfi - Írások és firkák kötetét mutatjuk be, e kapcsán beszélgetünk a szerzővel és Nyáry Krisztián irodalomtörténésszel. "Aki ismeri eddigi könyveimet, bizonyára nem ilyesmire számít. Bár a világon, azt hiszem, valójában kevés meghökkentő dolog történik, a többi valójában hétköznapi téboly." - mondja Ugron Zsolna.

A történelmi regényeiről ismert író ebben a kötetben új arcát mutatja meg olvasóinak: összegyűjtött novellái és tárcái a múlt mellett közös jelenünk, sőt lehetséges jövőnk vidékeit is bebarangolják. A mágikus realizmus, az abszurd vagy éppen a tudományos fantasztikum hangján megszólaló írásokban nagy hangsúlyt kapnak a női sorsok és a századokon átívelő, örök női kérdések, de emellett azért férfiak is akadnak (nem is egy!) ezekben a történetekben, akiket hol meghódítani kell, hol legyőzni, hol elviselni, hol egyszerűen csak szeretni.

A szövegeket a szerző grafikái kísérik.

A beszélgetést Hámori Gabriella színművész felolvasása kíséri.

 

Az est második részében Lackfi Dorottya és Sinha Róbert zenés irodalmi műsorára kerül sor, ahol a szövegek, kedvenc versek és népdalfeldolgozások által igazi ünnepi hangulatba kerülhetünk.

Lackfi Dorottya énekelni tanul a Kőbányai Zenei Stúdióban, ahonnan a magyar könnyűzenei és jazzélet számos kiválósága került már ki. Saját dalainak zenéjét és szövegét is ő írja, két önálló stúdiófelvétele megtekinthető a világhálón.

 

Sinha Róbert a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az elsősorban kiemelkedő világzenei produkciói révén ismertté vált művész az utóbbi években rangos hazai helyszínek mellett fellépett többek között New Yorkban, Párizsban, Brüsszelben, Delhiben, és Hágában is.

 

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár

További információ: A Karinthy Színház jegypénztárában vagy

Juhász Anna: +3670.564.71.24

Az est a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre! Beltéren a maszkviselés kötelező!

-

Galéria