Színházak éjszakája 2017

 

Idén is sok színes és izgalmas programmal várjuk Önöket!

Részletes program:

 SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA 2017. SZEPTEMBER 16.

 

KARINTHY SZÍNHÁZ PROGRAMJA

 

Színpad (231 fő)

Az összes színpadi program regisztrációhoz kötött!

 

11.00 - Zsuzsika hangja

 

A színházban éppen a Hamupipőkére készülnek a színészek, Zsuzsika művésznő és Flórián művész úr. Amikor a gyerekek megérkeznek, beleshetnek a próbába, egy különleges világba, a színház varázslatába. Zsuzsika a gyerekek segítségével megtanulja, hogy csak akkor sikerülhet az előadás, és csak akkor történhet meg a csoda, ha megtanuljuk tisztelni a másikat, ha számíthatunk egymásra és ha megtanulunk együtt játszani.

 

Rendező : Zsurzs Kati

Szereplők: Zsurzs Kati,Kuna Kata ,Kurkó József

 

12.55 - Mi kis városunk - Nyílt próba

 

A Karinthy Színház új bemutatójának interkatív, nyilvános próbája. 

Egy kisváros hétköznapjai,egy szerelem születése.Ilyen apróságokból áll Thornton Wilder A mi kis városunk című darabja sok humorral,lírával és költészettel. Mint a nagy daraboknál általában, döntő  a szereposztás a legkisebb szerepektől a főszerepekig.

A Színháznak sikerült minden posztra a legmegfelelőbb játékost állítani.

Lovas Rozi, Lengyel Ferenc, Baronits Gábor, Mihályi Győző, Györgyi Anna, Széles Tamás, Murányi Tünde, Balázs Andrea, Marton Róbert és mások személyében.

Rendező: Karinthy Márton

 

 

14.35 - Szinkron Színház - South Park

 

Különleges program vár minden elvakult rajongót a Színházak Éjszakáján a Karinthy Színházban. A következő Szinkron Színház keretében a South Park magyar hangjai a nyilvánosság előtt mutatják meg mitől imádjuk két évtizede ezt a sorozatot. Lesz hangcsere, Kenny motyogó verseny, élő kvíz. A bátor nézők a színpadon bújhatnak bele egy-egy kiválasztott figura szerepébe, és a magyar művészekkel együtt készíthetik el életük legjobb szinkronját. A vendégek elmesélik legjobb kalandjaikat, és kiderül az is, hogy miért nem lehetnek a fiúk egyszerre együtt a szinkronstúdióban.”

 

Házigazda és műsorvezető: Dányi Krisztián

 

Sorozat hangjai: Csőre Gábor, Dolmány Attila, Bozsó Péter, Markovics Tamás, Fekete Zoltán, Bardóczy Attila

 

 

16.05 - Tortúra közönségtalálkozó

 

Az előző évadunk egyik legnagyobb sikere a Tortúra című előadásunk lett. Most először találkozhat a közönség a szereplőkkel és az alkotókkal, akik révén betekintést nyerhetnek az előadás kulisszatitkaiba is!

 

Találkozhatnak a darab rendezőjével Iványi Árpáddal, a szereplőkkel Balázs Andreával és Árpa Attilával. Vendégeink lesznek Holluby Eszter maszkmester, Pallós Endre trükkmester és Hódi Zoltán kaszkadőr szakértő.

 

17.30 - Vaklárma

 

A színház és a színpad különösen tűz és balesetveszélyes. De nem kell aggódni, ha megfelelő a tűz és balesetvédelem, akkor szinte semmi gond nem adódhat. De mégis hogy néz ki a “tűzvédelem”? Milyen folyamatok zajlanak a háttérben, melyek megvédenek bennünket? És mire kell figyelnie egy pirotechnikusnak? És ha baj van, merre meneküljek? Ezekre a kérdésekre kapunk elméleti és gyakorlati válaszokat, felkért szakértőink a Katasztófavédelmi Főigazgatóságtól és egy gyakorlott pirotechnikustól. A program végén a nézőkkel egy kiürítési gyakorlatot is szimulálunk!

 

18.45 - Rendező párbaj

 

Végy négy színészt és négy rendezőt valamint egy jelenetet. Jól keverd össze és nevess velük együtt az eredményen! Most először a Karinthy Színház és a Játékszín közös programot hozott nekünk, melyben kiderül, melyik rendező mire megy az adott jelenettel.

A jelent a Játékszín új bemutatójából, a 39 lépcsőfokból lesz látható, melyet két csapat fog színpadra alkalmazni. A Játékszín csapata: Lengyel Tamás, Nagy Sándor, Lévay Viktória, Szirtes Balázs. A Karinthy csapata: Marton Róbert, Gerlits Réka, Fila Balázs, Dányi Krisztián (Baronits Gábor)

A rendezők: Horgas Ádám, Bagó Bertalan, Karinthy Márton, Simon Kornél.

 

21.00 - Egyszer voltam -Marton Róbert és barátai koncert

 

Marton Róbert színházunk egyik legtöbbet foglalkoztatott színésze. Mindenkit elkápráztat humorával vagy éppen drámai játékával, ám kevesen tudják, hogy kivánlóan énekel és zenél! Most ad-hoc barátaival és sztárvendégekkel mutatja meg mindezt Önöknek!

 

22.45 - "Tudsz repülni?” - Slam poetry est Színész Bob-bal

 

A "Tudás 6alom" hátrányos helyzetű fiatalok tehetség gondozó csoportja, a színház és a költészet nyelvét beszélő cselekvőképes művészek együttese. A csoport vezetője Horváth Kristóf "Színész Bob", többszörös országos slam poetry bajnok. Az est folyamán gondolat ébresztő és hiteles előadásban  hangzanak el klaszikusok és saját szövegek, a performatív költészetben rejlő lehetőségek széles spektrumát felmutatva. A rap is meghathat, a költészet is lehet eleven és húsba vágó-ha tudsz repülni.

 

Próbaterem (nincs regisztráció)

11:00-tól

 

Jelmez, kellék és makett kiállítás

 

 

Backstage túrák (max 20 fő) (regisztrációhoz kötött!)

 

23.55

00.15

00.35

00.55

 

 

Turnébusz (regisztrációhoz kötött!) (Max 70 fő!)

 

A színpadi programokon felül óránként utazhatnak velünk a Turnébuszon a Játékszínbe és vissza, ahol a két színház színészei és igazgatói kalauzolják Önöket keresztül a városon. 15 órától egészen 22 óráig.

 

Indulások a Karinthy színháztól:

 

16.00

18.00

20.00

22.00

 

Galéria