NEIL LABUTE

FAT PIG

(Kövér Disznó)

 VÍGJÁTÉK 2 RÉSZBEN

Az előadás hossza kb. 2 óra 35 perc

A KARINTHY SZÍNHÁZ és a BUDAPEST PLAYHOUSE közös produkciója

Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Helen
Balázs Andrea
Tom
Pásztor Tibor
Jeannie
Tóth Szilvia Lilla
Carter
Réti Barnabás
Fordító
Réti Barnabás
Dramaturg
Varsányi Anna
Látvány
Iványi Árpád
Jelmez
Smink
Haj
Katona Bálint
Berendezés és kellék
Nyitrai Zoltán
Fény
Pálmai Melinda
Hangkeverés
Csutorás Bánk
Színpadmester
Major Attila
Súgó
Csizmadia Gabriella
Rendezőasszisztens
Tóth Zsófia
Koreográfus
Sallak Petra
Rendező
Iványi Árpád

Tom, egy nagyvállalat feltörekvő munkatársa, egy véletlen folytán megismerkedik a szabadszájú és őrjítően vicces Helennel, aki meglehetősen molett alkata miatt erőteljesen eltér az aktuális szépségideáltól. Tom mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta, ám ahogyan kapcsolatuk elmélyül, a munkahelyi viccek és szekírozások Helen alkatát illetően egyre inkább megmételyezik az életüket és alaposan próbára teszik Tom hitét és lojalitását.

A darab mai sikerorientált, külsőségekre építő társadalmunk és kapcsolataink szatírája, mely számos fontos kérdést tesz fel. Hol van a saját boldogságunk ahhoz képest, amit másoknak mutatni akarunk? Mennyire tesszük magunkévá, amiket környezetünk mesél rólunk? Megtartható-e önmagunkba vetett hitünk? Milyen hatással van életünkre a fizikai megjelenésünk?

Neil LaBute szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, mennyire fontosak a külsőségek a siker és elismerés szempontjából és mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében. Az ünnepelt amerikai szerző és forgatókönyvíró híres szatirikus komédiája először kerül Magyarországon színpadra. Az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadwayn, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték.

A darab főszerepében BALÁZS ANDREA, a Karinthy Színház országos népszerű-ségnek örvendő színésznője újra együtt dolgozik Iványi Árpád rendezővel és Réti Barnabással, így a nagy sikerű Tortúra eredeti stábja ismét valami emlékezeteset alkothat a színházrajongók örömére. Helen szerepe Balázs Andiért kiált, aki jól ismert komikusi vénája mellett most újra megcsillogtathatja szintén jelentős drámai képességeit.

Az előadás a mű eredeti jogtulajdonosának engedélyével, a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közreműködésével jön létre.

A darabról írták

 (fidelio - írta: Vass Antónia - 2022.01.28.)
 (Index 2022.02.23. - írta: Kozár Alexandra - 2022.02.28.)
 (PANNON RTV - írta: Wischer Johann - 2022.04.22.)
 (ujbuda.hu - írta: T.K. - 2022.09.02.)
 (Corn&Soda - írta: Csizmadia Attila - 2022.01.31.)
 (Deszkavízió - írta: Gőgh Brigitta - 2022.02.02.)
 (pótszékfoglaló - írta: Csatádi Gábor - 2022.01.30.)

Galéria

Fotó: Görgényi Gábor