HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zenés vígjáték 3 részben

Zágon István vígjátékát, Nóti Károly filmforgatókönyvét átdolgozta:
Vajda Anikó és Vajda Katalin

Zene: Eisemann Mihály

SZEREPLŐK

Hippolyt
Schneider Mátyás
Aranka - a felesége
Terka - a lányuk
 
Nagy András
Makáts főtanácsos
 
Makáts Csaba
Mimi - lokáltáncosnő
 
Julcsa
Tóbiás
 
Zenészek
 
 
Galla Miklós
Koltai Róbert
Voith Ági
Marjai Virág
Tallián Mariann
Sarádi Zsolt
Spindler Béla
Kertész Péter
Szirtes Balázs
Kapócs Zsóka
Fésűs Nelly
Balázs Andrea
Király Adrián
Tokaji Csaba
Boegán Péter
Benkő Éva
Faith Tibor
Díszlet
Jelmez
Zene
Koreográfus
Zenei korrepetitor
Díszlet kivitelezés
 
Kellék
Szcenika - produkciós asszisztens
Asszisztens
Húros Annamária
Karinthy Márton
Szőke István

A "Hippolyt, a lakáj" volt az első magyar hangos film Kabos Gyulával és Csortos Gyulával a főszerepben. A film 1931-ben készült, és talán, azóta is az egyik legnépszerűbb magyar film. És ugyancsak a "Hippolyt, a lakáj" az első magyar film, amelyből színdarab készült 1984-ben, a Játékszínben Benedek Miklós, Szacsvay László és Molnár Piroska főszereplésével. A színpadra alkalmazó Vajda Anikó és Vajda Katalin a filmből zenés vígjátékot írt. Ily módon az eredeti fekete-fehér film nemcsak színes, de zenés is lett. A színdarab sikere csakúgy, mint a filmmé óriási volt, több mint 300-szor ment a Játékszínben telt házak előtt.

A darab sikere, azóta is töretlen, nincs olyan színházi évad, hogy valahol az országban ne lenne repertoáron. Furcsa módon azonban Budapesten az első bemutató óta nem játszották. Ezúttal a Karinthy Színház jóvoltából a budapesti nézők 20 év után végre újra élvezhetik Schneider Mátyás és Hippolyt legendássá vált humoros párharcát, ezúttal Koltai Róbert, Galla Miklós és Voith Ági főszereplésével.

A történet változatlanul időszerű, hisz ki ne ismerné a mai "Schneider családokat", akik anyagiakban ugyan gazdagok lettek, de szellemiekben igencsak szegények maradtak.

Galéria