A család összegyűlik, hogy megünnepeljék a kislányt, ám az ünnepség nem éppen úgy alakul, mint ahogy azt Aliz édesanyja megálmodta. Különös események veszik kezdetüket, melyek egy olyan birodalomba kalauzolják a kislányt, amelyben semmi nem úgy történik, mint ahogyan azt megszoktuk. Ebben a világban mások a szabályok, és másképp telik az idő. A kedves, olykor ismerősnek tűnő Csodaországbeli lakók végigkísérik Alizt egy viszontagságokkal teli úton, hogy aztán megküzdjön ellenségével, és ezzel végleg jobbá tegye Csodaországot.

Alíz
Koltai Vivien
Anya / Tigrisliliom / Szívkirálynő
Balázs Andrea
Apa / Subidú / Kalapos / Szívkirály
Inoka Péter
Nagypapa / Subidam / Macska / Április Bolondja
Elek Ányos
Mari mama / Százszorszép / Pikk Hercegnő
Széplaki Szilvia
Gizi mama / Ibolya / Hernyó / Pikk Kilences
Szabó Sára
Léna / Nyúl / Szomorúfűz / Mormota
Kelemen Tímea
Lewis Carroll Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című regényei alapján írta
Bodor Panna
Dramaturg
Balázs Júlia
Díszlet
Kovács Dorottya
Jelmez
Kovács Dorottya
Samai Anikó
Mozgás
Elek Ányos
Zene
Nyitrai László
Rendezőasszisztens
Szeitl Zelma
Bábtervező
Elek Ányos
Rendező
Kovács Henrietta

Aliz tízéves lett. A család összegyűlik, hogy megünnepeljék a kislányt, ám az ünnepség nem éppen úgy alakul, mint ahogy azt Aliz édesanyja megálmodta. Különös események veszik kezdetüket, melyek egy olyan birodalomba kalauzolják a kislányt, amelyben semmi nem úgy történik, mint ahogyan azt megszoktuk. Ebben a világban mások a szabályok, és másképp telik az idő. A kedves, olykor ismerősnek tűnő Csodaországbeli lakók végigkísérik Alizt egy viszontagságokkal teli úton, hogy aztán megküzdjön ellenségével, és ezzel végleg jobbá tegye Csodaországot. Hiszen Aliz szép lassan rádöbben, Csodaország éppen olyan, amilyenné teszi. Úgyhogy nekilát.

 

Bodor Panna adaptációjában a gyerekek egy olyan utazáson vehetnek részt Alizzal, amely csodálatos tájakon vezet keresztül, humorban gazdag szereplőkkel kísérve, hogy együtt mentsék meg Csodaországot. Hiszen Csodaország van, volt, és lesz. Csak merd kitalálni.

A darabról írták

 (LEWIS CARROLL – BODOR PANNA: ALÍZ CSODAORSZÁGBAN - írta: Lantai József - 2022.02.19.)
 (szabadidomagazin.hu 2018.11.22. - 2022.02.19.)
 (KINCS 2018.11. - 2019.01. - 2022.02.19.)

Galéria

Fotó: Görgényi Gábor