A Karinthy Színház ebben az évben is - immár harmadik alkalommal - képviseltette magát a Színházak Éjszakája rendezvényen. Annak ellenére, hogy színházunk erőforrásai korlátozottak, ahogy az már csak lenni szokott, hatalmas lelkesedéssel, és még nagyobb kitartással vetették bele kollégáink magukat a munkába összesen egy 35 fős csapatot alkotva.Ennek eredményeként 5 helyszínre hirdettünk 20 programot köztük flashmobbal, rádiós műsor sugárzással, közönségtalálkozóval, fotókiállítással, filmvetítéssel, slam eseménnyel, nyitott próbával, előadással, vagy éppen akadálymentesített kulisszajárással.

Ez utóbbi azért is különösen fontos számunkra, mert idén nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a színház fogyatékkal élő szerelmesei is teljesértékű élményekkel gazdagodhassanak. Így jött létre a látássérülteknek szervezett szinkronizálás és az említett kulisszajárás, valamint a jeltolmáccsal kiegészülő Falusi Mariann és Lang Györgyi koncert. 

Az 1200 (vagy ha úgy tetszik, egy nap alatt 5 teltháznyi) látogató mit sem érzékelt abból az embert próbáló kihívásból, amit díszítő csapatunk végzett az egyes események közti átállás során, külön ki kell őket emelnünk, mert az ő olajozott és gyors munkájuk elengedhetetlen volt a vállalt műsorok megtartásához. A nálunk közreműködő színészek és művészek - összesen 66 fellépő - a tőlük megszokott profizmussal szórakoztatták a nézőinket legyen szó öregről vagy fiatalről, családokról vagy egyedülállókról. 

Különleges élmény a Színházak Éjszakája a Karinthy Színházban. Hónapokig tartó szervezést és megfeszített munkát igényel, ennek ellenére a Karinthy Színház teljes csapata szívvel és lélekkel dolgozik azon, hogy felnőjjünk a saját magunk által támasztott elvárásokhoz. Tettük ezt korábban is, és tesszük ezt a jövőben is nézőinkért.

 

 


Galéria: