Nagy sikerekkel és impozáns eredményekkel zárta Buda egyetlen kőszínháza, a Karinthy Színház 34. évadát.

A 2015/16 évad során minden eddiginél több, közel 250 előadást tekintettek meg nézőink, akik rekord számban, több, mint 40.000-en látogattak el hozzánk. Csak hogy érzékeltessük, ez annyi, mintha Békásmegyer teljes lakossága jegyet váltott volna színházunkba.

Kedvenc táblánkat, amin “A mai előadásra minden jegy elkelt” felirat díszeleg, 155 alkalommal akaszthattuk ki nem titkolt örömmel és némi büszkeséggel.

Előadásainkban közel 80 művész működött közre, és persze meg kell említenünk az ő munkájukat támogató és kiegészítő művészi, szervezői, adminisztrativ és propaganda csapat és a szakmai stáb teljesítményétis kellékestől a hangosítón át a jegypénztárosig.

Ami az új bemutatókat illeti: A bolond lány, A nadrág, a Második nekifutás, a Gőzben, és a Csalogány család című előadásokat kivétel nélkül nagy sikerrel állítottuk színpadra és bár utóbbit betegség miatt nem tudjuk tovább játszani, a többi előadás megtekintésére a következő évadban is lehetőség nyílik a nyári pihenőt követően.

 A fiatal közönség megszólítása, és repertoárunk színesítése érdekében szoros, és sikeres együttműködésbe kezdtünk a fesztiváldíjas KoMod Színház társulatával, akik  a színház próbatermében működő Hököm Színpadunkat a következő évadban is friss, és izgalmas tartalommal töltik majd meg, három új bemutatóval.

 Emellett megrendeztük első tematikus fesztiválunkat is “Purim a Karinthyban” címmel, ahol 11 színház 14 előadásával, és további 6 zenei, és egyéb kulturális programmal készültünk, izgalmas művészeti, logisztikai, és szervezési kihívás elé állítva magunkat. Büszkén kijelenthetjük, hogy a magunkkal szemben támasztott elvárásoknak megfeleltünk, nézőink visszajelzései alapján pedig abszolút sikeresnek könyvelhetjük el az egy hetes fesztivált.

 Persze elképzelhetetlen számunkra, hogy most hónapokig csak a pihenésre és tervezgetésre koncentráljunk, így nyáron ezúttal emeleti nézőterünket újítjuk meg, hogy nézőink komfortérzete még teljesebb legyen, amikor ellátogatnak hozzánk. Emellett elkezdődtek új bemutatóink olvasó-, és rendelkezőpróbái. A teljesség igénye nélkül már munkálkodunk a Bozsik Yvette rendezésében színpadra állított Rozsdalovag és a Fránya Frida, a Böhm György rendező nevével fémjelzett Szajré, valamint a színház igazgatója, Karinthy Márton által rendezendő Péter című új bemutatóinkon.

 Szeptemberben nagyszabású évadnyitóval várjuk vissza nézőinket, hogy új lendülettel vessük bele magunkat a 35. évadunkba.

 

Ami a Karinthy Színház csapatát illeti, mi már alig várjuk.


Karinthy Márton a következő évadot ajánlja Önöknek.