Következő előadás

A lököttek stábja kíván áldott ünnepvárást Önöknek!

A történet örök – három férfi mesél egy nőről, a szerelemről, a titokról, a fiatalságról. Három férfi mesél a nőkről, sok-sok nevetéssel, és némi fájdalommal.

http://karinthyszinhaz.hu/eloadasaink/de-mi-lett-a-novel

Egy kis masamódlány tart hatalmas kalapdobozt a kezében, belőle egy megnyíló új kabaré műsorát bámuló hölgyek és urak bámészkodnak kifelé. A színház fölé akasztott cégtábla hirdeti: MUSKÁTLI KABARÉ.  

http://karinthyszinhaz.hu/eloadasaink/muskatli-kabare

Áldott ünnepvárást kívánunk!

Lezajlott decemberi ősbemutatónk, a NAGYMESTER olvasópróbája. A Valcz Péter és Olt Tamás által írt, igen szórakoztatónak ígérkező komédia Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze jutalomjátéka, amiben partnerei Balázs Andrea, Csapó Judit és Benedek Dániel lesznek. A zenéért Darvas Ferenc felel, az előadást az írópáros, Valcz Péter és Olt Tamás rendezi. 

Premier: 2022. december 16.

(Fotó: Görgényi Gábor)

Pontosan 3 éve, 2019. november 6-án hunyt el Karinthy Márton színigazgató, színházrendező, író, a Karinthy Színház és elődje, a Hököm Színpad alapító igazgatója.

Lánya, Karinthy Vera, és Kéri Kitty ezzel a dallal állítottak neki emléket.

„Mindig a színházcsinálókon múlik, hogy az előadás megérinti-e a közönséget, vagy csak elszenvedi azt. A színpadi csoda megszületésétől függ, hogy egy előadás jó-e, vagy sem. Megérzi az ember, ha egy darab megsebzi, megragadja, elgondolkodtatja vagy felszabadítja.” (Karinthy Márton a színpadi csodáról)

Tisztelt Nézőink!

A FELDOBOX utalványok színházunkban 2022.december 30-ig használhatóak fel. A 2022.december 31-ei Szilveszteri kiemelt előadásra és a Nagymester előadásokra az utalványok nem válhatóak be.

Köszönjük szíves megértésüket.

Új évadunk küszöbén azoknak a nézőinknek szeretnénk kedveskedni, akiket hosszú évek óta köszönthetünk a nézőtéren, akik régről megtisztelnek bennünket bizalmukkal. 10% kedvezményt biztosítunk minden kedves nyugdíjas nézőnknek a jegypénztárban!  A kedvezmény bérletekre, nyilvános főpróbákra és a Szilveszteri gálaműsorra nem érvényes. A jegyek megvásárolhatók színházunk jegypénztárában. (1115 Budapest, Bartók Béla út 130.) http://karinthyszinhaz.hu/musor

Október 8-án ősbemutató színhelye lesz a Karinthy. 

Az alábbi kis filmben az IMÍGYEN SZÓLA LOUIS DE FUNÈS írója és rendezője, a világhírű VALÉRE NOVARINA vall a színdarab születéséről, az azt elindító gondolatról, a különféle idegen nyelvek, köztük a magyar nyelv reá gyakorolt hatásáról, az alkotófolyamatról, valamint a monodráma konkrét témájáról, a színész munkájáról, művészetéről, s egyáltalán, a színészi létről. Novarina beszélgetőtársai ADÉLAÏDE PRALON, a rendező állandó alkotó-munkatársa, illetve RIDEG ZSÓFIA, a színdarab fordítója voltak.

A kultikus népszerűségnek örvendő Sophia Loren-Marcello Mastroianni film Iványi Árpád érzékeny rendezésében kerül színpadra a Karinthyban Dobó Kata és Réti Barnabás főszereplésével. A 30-as évek végén, a fasizmus Rómájában játszódó történetben két egymástól teljesen különböző ember talál egymásra, akik számkivetettségük ellenére életre szóló leckét adnak egymásnak az életről. A megrázó drámai történet bővelkedik a megható és vidám pillanatokban, az előadás pedig igazi tiszteletbeli főhajtás az olasz mozi nagyjai előtt, ahol testközelből érezhetjük Vittorio deSica, Roberto Rosselini és Fellini világának hangulatát.

http://karinthyszinhaz.hu/eloadasaink/egy-kulonleges-nap

A Lököttek című előadásunkban ezentúl Fándly Csaba színművészt láthatják Bob szerepében, akivel már ma este is találkozhatnak nézőink. Szeretettel gratulálunk, köszöntjük a darabban, és sok sikert kívánunk a művész úrnak! Kedves nézőinket pedig várjuk az előadásra!

Kedves nézőink!

Szíves türelmüket kérjük, honlapunk átalakítás alatt áll.

Köszönettel
A Karinthy Színház csapata

A hagyományosan Karinthy Marci születésnapján rendezett évadnyitónkon színészeink és dolgozóink körében díjaztuk a legjobb színészt és színésznőt, a legjobb előadást és néhány nagybecsű kollégát, akik már a harmadik vagy akár negyedik évtizedüket tapossák a színház és így nézőink szolgálatában. Az évadnyitó után zárt körű vetítésen elsőként volt látható a Juhász Anna és Csáky Attila nevével fémjelzett Karinthy Márton - a színházcsináló című dokumentumfilm, amelynek létrejöttében színházunk dolgozói, színészei és Marci régi barátai is közreműködtek.

Az Egy különleges nap című előadás Dobó Katával és Réti Barnabással a főszerepben a Karinthy Színházba költözik! November 25-én az előadás után közönségtalálkozó, beszélgetések, közös fotózás, olyan igazán olasz módra ünnepeljük együtt az életet, a pizzát mi álljuk! Vegyél jegyet a 24-i vagy a 25-i előadásra, és az érvényes jeggyel csatlakozz hozzánk a 25-i afterpartyra!

Az Egy különleges nap színlapját itt találjátok, az előadás rendezője: Iványi Árpád

Balázs Andrea színművésznő nemcsak a nézők szeretetét nyerte el, hanem a Deszkavízió elismerését is. Az online művészeti magazin nyolc kategóriában választotta ki az évad legjobbjait, a színművésznő pedig a Fat Pig című darabban nyújtott alakításáért kapta meg az egyik különdíjat. Balázs Andrea úgy öltötte magára Helen szerepét, mint egy rászabott ruhakölteményt, és a feje tetejére állította a modern kori nőideálról szőtt elképzeléseket. Üdítő frissességgel kelti életre a karaktert, akivel sokan tudunk azonosulni, aki észrevétlenül rabolja el szívünket, aki fontos, elgondolkodtató üzenetet közvetít.

Szívből gratulálunk az elismeréshez, büszkeség számunkra, hogy egy ilyen kiváló színművész rendszeresen színpadunkra áll!