10 ÉVES GÁLA / IRODALMI SZALON


Az Irodalmi Szalon története: 

Tíz éve, 2010. novemberében indult útjára az Irodalmi Szalon az alapító, Juhász Anna irodalmár gyermekkori álmából: az irodalmi családban felnőtt Anna szeretett volna közösséget építeni az olvasás mentén. Olyan műhelyt létrehozni, ahol egy adott könyv, irodalmi évforduló, aktuális téma adja a szervezett estek alapját. Ez lett az Irodalmi Szalon, társa Bonta Gáspár, a jelszava pedig, hogy az irodalom világnézet! A Szalon sokáig a Hadik Kávéházban, Karinthy Frigyesék egykori törzshelyén működött, 2019. őszén költöztek másik helyszínre. A 10 éves Gála lesz az első alkalom, hogy a Karinthy Színházban köszönthetjük a rangos irodalmi műhelyt.

Gálaest:

November 18-án a kerek születésnap a Karinthy Színházban kerül megrendezésre egy nagyszabású Gálaest keretében, ahol a 2010 óta megtartott 115 est fellépői közül szerepel: Háy János, Grecsó Krisztián, Nyáry Krisztián, Pajor Tamás, Tóth Krisztina, Vecsei H. Miklós, Járai Márk, Bereményi Géza, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska, Dés László, Karinthy Vera.

Az esten megelevenedik a Karinthy100 centenárium jegyében Frici&Aranka, a vemdégek egy-egy produkcióval kapcsolódnak az ünnephez, illetve annak a gondoltnak a mentén beszélgetnek, vajon miképp lehet ma mindennapjaink fókuszába tenni az irodalmat és a művészeteket, mit ad mindannyiunk hétköznapjába egy-egy könyv vagy irodalmi est?

Házigazda: Juhász Anna alapító, művészeti vezető

 

Az esten a hatályos egészségügyi előírások betartása kötelező: a belépés előtt lázat mérünk, kézfertőtlenítőt készítünk több helyre. A maszk viselése kötelező a zárt térben.

 

A jegy nem helyre szól, a székek érkezési sorrendben foglalhatóak el!