Tortúra nyílt próba

Ne csak a hidegtől borzongjunk! Jöjjön el a Karinthy Színházba egy nyílt próbára.
Egyenesen a Broadwayről érkező januári bemutatónk, Stephen King: Tortúra című előadásának a kulisszatitkaiba nyerhetnek betekintést.

Ágacska

"Süt a nap! Már nem is fáj, hogy leestem. Hol vagyok? Hát persze, itt lent, ha egyszer leestem…" - mondja Ágacska, és biztos igaza van. Aztán még itt van Dani kacsa és Pösze egér és Berci béka és persze Janó Manó, a festõ. És barátot keresnek. És felemelik Ágacskát. És biztos igazuk van…

 

A Holdvilág Kamaraszínház előadása

Szakácskönyv a túlélésért

A szakácskönyv a túlélésért egy olyan asszony története, aki át-és túlélte a 20. századot. Utóbbi volt az igazán nehéz feladat. Hédi néni a lichtenwörthi koncentrációs táborban tanult meg igazán főzni-elméletben, 28 kilósan. Enni azonban már korábban is szeretett. Mert az evés maga az élet. Hédi: Tegyünk bele "amennyit felvesz"? De az mennyi? Éva: Hát amennyit felvesz, mondom. Hédi: De az mennyi fél kiló krumplinál? Tíz gramm, 1 kiló? Éva: Mit tudom én, hát az látszik. Írd csak,hogy amennyit felvesz!

A velencei kalmár (részlet)

A Javne színház a Lauder iskola keretei között-immár 25 éve működő gyerekszínház. Elsődleges cél- a zsidó kultúra megismertetése, terjesztése, de többszőr is bemutatták már Shakespeare, vagy Csehov valamelyik művét. A műsoron ezúttal: A velencei kalmár. Ebben az előadásban Shylock nem az ellenszenves uzsorás, hanem csak egy ember, akinek ugyanúgy vannak jó és rossz tulajdonságai, akárcsak a többieknek. A szerplők életkora 12 és 18 év között mozog.

Anna Frank Jegyzetek

Anna Frank naplóban megörökített története széles körben ismert. A két év bujkálás érzékletes leírása a maga teljességében egyedi példaként maradt fent a második világháború üldöztetésének krónikái közül.

Olivetti'82

Gent, Belgium, a 90-es évek eleje. Bernard van de Wielét, az írót, gyilkosság elkövetésének alapos gyanújával vádolják, ám ő nem érti, miért tartják fogva. A kihallgatás egészen addig eredménytelen, amig elé nem tesznek egy írógépet. Hosszú évekkel ezelőtt egy ugyanilyen Olivetti'82 típusú írógépen kezdte írni első könyvét. Most is a gépelés kényszer indítja el a szavakat visszaemlékezések áradatát. Bernard felidézi kisiklott életét.

Lyukasóra

 

 Általában saját magára hasonlít, de fellépésein mindig személyesen jelenik meg. Testmagasságához képest alacsony, de mindig jobban néz ki tükörben, mint élőben. Tehetségére sokan figyeltek már fel, de soha nem árulták el neki. Showder klub és a rádió kabaré humoristája.

Írásba adom

Feltehetően nem vagyok normális… Előbb tudtam írni, mint olvasni. Ez persze pici túlzás, bár való igaz, írni jobban szeretek, mint olvasni. Azt reméltem, hogy kinövöm. Nem sikerült. Születési hibám nyomán négy hibátlan könyvem született. Csaknem 70 év minden tapasztalatával élek, dolgozom egyazon mesterségben és több családban. Tudom, minden rajtam múlik, sajnos az idő is. Jöjjön, gyere, beszélgessünk. Erről (is). Szeretettel várom. Várlak.

Szentivánéji álom

Egy varázserejű virág, vagy talán csak a tavasz – mindenkit megbolondít. Négy fiatal a szerelmet keresi május ünnepén az erdőben, de talán nem ott, ahol kellene. Tévelyegnek, elvesztik, majd újra megtalálják  egymást. Esküvőre készülnek, de nem csak ők, hanem a királyi pár is. A szálak összekuszálódnak – de nem csupán az embereknél; a tündérek sem mentesek a féltékenységtől, cívódástól. Reggelre kitisztul minden.

Kalauz Jutka

Azt álmodtam ma éjjel; Zúgnak a traktorok; Egy boldog nyár Budapesten; Gyere, ülj kedves mellém; Egy dunaparti csónakházban; Munka után, estefelé; Troli-trolibusz és így tovább az 1950-es évek legnagyobb slágerei.

Meddig vagyok?!

A Meddig vagyok?! c. stand up show-mban rendhagyó életemet nyújtom át, melyet erősen befolyásolt, hogy: ’fordítva vagyok bekötve’, a mottóm: ’járatlan utat a jártért el ne hagyd’, s miközben tudom, hogy „ilyen vagyok, ilyen”…. ennek ellenére „nem bánok semmit sem”!

Asszony a fronton

 

"A háború nem könnyű. A házasság sem. Megpróbálom elmondani Neked, hogyan volt, mert egyszer már el kell mondanom.” Polcz Alaine

"PANDORA SZELENCÉJE"

A történet egy nem túl tűvoli, lehetséges jövőben játszódik, úgy 130 évvel a globális felmelegedés, biológiai fegyverek és nukleáris konfliktus okozta önpusztító háború után egy Föld nevű bolygón, amin állítólag gondolkodó humanoidok élnek.

Egy kutató csapat járja a sivataggá lett városokat, hogy olyan leleteket keressen, amikben utalásokat talál az eredetünkre és válaszokat a pusztításra.

A Pandora szelencéje az esendő ember sötét oldalát az ösztönös "mohó" sapiens-t veszi górcső alá.

Egy kicsit kuplézgatunk

Lang Györgyi és Falusi Mariann zenés estje

zongorán kísér: Darvas Kristóf

A velencei kalmár - vizsga előadás

William Shakespeare

A velencei kalmár

A Javne Színház vizsgaelőadása

 

Herzl

Herzl mintegy 120 évvel ezelőtt álmodta meg Izrael állam létrehozását, ami akkor oly lehetetlennek tűnt, mintha ma a Holdon kívánnánk telket vásárolni. A színműíró Herzl eljutott a német császárig, török szultánig, a pápához és a világ vezető politikusaihoz. Mi lehetett a titka, hogy az ismeretlen újságírót mindenki fogadta? S a zsidóságnak miért nem tetszett Herzl terve? Az akkori Palesztínán kívűl melyik tíz ország jött még szóba, mint a zsidók otthona?

XIV. René

Lodoméria, ez a kis ország politikai válságban van.

Besh o droM

 

A magyarországi világzene egyik jelentős képviselője a Besh o droM zenekar. 1999-ben alakult. Nevének jelentése lovári cigány nyelven: „Üld meg az utat!” (mint a lovat szokás, azaz indulj el). Balkáni és román cigány illetve közel-keleti tradicionális zenét ötvöznek magyar zenével, és játszanak sajátos feldolgozásban, összeolvasztva különböző zenei stílusokat.

A fösvény

Harpagon, a fösvény alakja talán a leggrandiózusabb, amelyet Molière teremtett.

Gellérthegyi álmok - felolvasó színház

 

Karinthy Ferenc darabja 1945-ben játszódik Budapest felszabadítása előtt egy héttel. Egy katonaszökevény és egy zsidó származású lány bujkál egy gellérthegyi villában. Véletlenül találkoznak, egy közös van bennük: a félelem. Ebben a helyzetben nem számít a származás, nem számít a múlt, csupán egy férfi és egy nő találkozása számít, akik egymásra vannak utalva. 

Shylock

Egy darab, egy kor, egy színész. Hunyadkürti György ezúttal Shakespeare A Velencei kalmár mellékszereplőjének,Tubalnak a bőrébe bújik, hogy meséljen a mellőzöttségről, a felemelkedésről, a zsidóság sorsáról és a darab születésének koráról.

Sóvirág

 

Éva szenvedélyes öröm-kereső, Emese folyton mindenkit meg akar váltani. Éva nem szokott búcsúzkodni, Emese szeret hazajönni. Közös anyanyelvük a tánc. Éva az utolsó tanuk egyike. Gondosan megőrzött fiatalkori ruháit mintha csak Emesére szabták volna. Emese magas, Éva még mindig magasnak hiszi magát. Hasonlítanak.

Antigoné

Kreón Théba újonnan megválasztott királya. Két uralkodó testvér egymás gyilkosa lett. Kreón parancsot ad: az egyik testvért eltemetteti, a másikat bűnösnek kiáltja ki, és megtiltja, hogy bárki eltemesse. Ezzel meggyalázza az emlékét.

Móka Miki és barátai

Jóska, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára és valahány név a naptárba : Tárul Miki mókatára.

Szembesítés

Wilhelm Furtwangler, a viághirű karmester vezényel, a náci vezérkar lelkesen ünnepli. Hívják a New York- Filharmonikusok élére, de ő marad.

Janika

Egy jó színdarabban minden kor megtalálja a maga igazságát. Ez igaz Janikára is! A nézők mindig élvezik a színházi kulisszatitkokat, az átöltözés keltette bonyodalmakat, a férfi és nő örök párharcát.

Rose

Tartalom: Rose végigélte a 20. század borzalmait, a háborút, a varsói gettót, az Exodus utasainak kálváriáját. Eltemette és meggyászolta a családját, a férjét és gyerekét. És most újra gyászol: Rose Süvet ül. A gyász az emlékezés ideje, de Rose nem szivesen emlékszik: Túl sokat élt, túl sokat látott. Szeretne megszabadulni a fejében lévő képektől-ezért elmeséli, megosztja velünk élete fontos pillanatait.

Shirley Valentine

Sült krumpli, tükörtojás! Ez lesz ma vacsorára! Mrs. Bradshaw, született Shirley Valentine évtizedek óta már csak a konyhai falnak beszél. Mert ha a férjéhez szólna, olyan, mintha a falnak beszélne. Ezért inkább az igazi falat választja. De talán mégse zárult be végleg minden kapu...

ZS kategória

Itt vannak azok. Köztünk járnak. Azok is boltban vásárolnak, azok is házakban laknak és ugyanúgy ledönti őket az influenza a lábukról, mint másokat. Sokan vannak… Mindenfelé, pedig saját országuk is van! Látni rajtuk hogy… Hogy azok… Csak rájuk néz az ember és tudja… Azok azt gondolják, hogy ők főznek a legjobban… Ráadásul olyan hangosak! Jár a szájuk mert azok mindent jobban tudnak, persze… Nyomják a nagy vallásukat meg hogy mennyire szeretik a mamájukat, a családjukat, a hagyományaikat… Hát pfuj! Na persze! Azok. Azok.

A dohány utcai seriff

"Na akkor tömegesen szaladtak neki a magasfeszültségű drótnak ott a lányok. És az mondja nekem az egyik jászapáti barátnőm "Gyere szaladjunk neki a drótnak!" Mondom: "Hülye vagy te? Dehogy szaladok” Asszondja: "Miért nem?” Mondom: "Ide figyelj! Ha én most neki szaladok a drótnak, és ezek másnap elveszítik a háborút, engem a másvilágon megüt a guta. "Aki ezt hallotta körülöttem, mindegyik el kezdett röhögni. Aznap egyetlen öngyilkos nem volt. Egyetlen röhögésért." - MOLLER ÁGNES

Színházak éjszakája 2017

Idén is sok színes és izgalmas programmal várjuk Önöket!

Marica grófnő

A Marica grófnő, Kálmán Imre legizgalmasabb és legkedveltebb műve, önmaguk hazugságainak hálójában vergődő szerelmesekről szól.

Tanár úr kérem!

Karinthy Frigyes remekét ismeri minden gyerek, minden szülő, tanárok és diákok, sikeresek és pechesek, jó tanulók és bukottak, stréberek és vesztesek.

Csalogány család

Jack zongorista, énekes, show műsora van, amelyben Maggievel énekel. Maggie tehát Jack színpadi partnere és jó barátja. Ám szeretne az életében ennél fontosabb szerepet is betölteni.

Az egérfogó

A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól. Abban a zárt játéktérben, a hótorlaszok közé ékelt, bűnügyi laboratóriumban, amelynek az írónő, szokás szerint, még a telefonvezetékét is elvágta. Egyelőre csak azt tudjuk, hogy a Culver utcában megöltek egy nőt.

Elsötétítés

Az elsötétítés 1941. augusztus 8.-án játszódik az ún. III.zsidótörvény megjelenésének napján. Ez a törvény többek között arról rendelkezett, milyen kritériumok alapján tekinthetők zsidónak a "vegyes házasságban” született gyerekek. A történet középpontjában egy házaspár áll, akik közül a férj "zsidó származásúnak” minősül, a feleség keresztény. Csakhogy négy éves leánygyermekük státusza nem egyértelmű…

A kis herceg

„Ezt a történetet is legszívesebben úgy kezdtem volna, mint egy tündérmesét, ilyesformán:

"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis herceg.

Péter, avagy szélhámos kerestetik!

Aszlányi Károly Péter című szélhámos-komédiája egy olyan korrupcióba és panamavilágba süllyedő Magyarországot mutat be, amelynek kapcsolatrendszerét kizárólag a napi érdekek és a személyes összefonódások irányítják.

Zenés Szinkron Színház

A „Magyar Változat Munkatársai” egy frissen alakult együttes, amely a magyar szinkron legjobbjait tömöríti. Ők először lépnek a széles nyilvánosság elé 2016, február 14-én 19 órától a Karinthy Színház színpadán.

Bácskai Juli Pszichoszínháza

Improvizáció csipetnyi pszichoterápiával. A SZÍNÉSZ elég szabad ahhoz, hogy önálló alkotóként élje át a Pszichoszínház minden előadását, de elég ötletet kap ahhoz, hogy ne legyen bizonytalan.

Válás Budán

Mi a házasság, mi a szerelem, mi tart együtt, és mi választ szét két embert? Ezekre a kérdésekre a világirodalom drámái, versei, regényei keresik a választ. De ezzel foglalkoznak a szappanoperák, a bulvárlapok lelki tanácsadó rovatai és a divatos slágerek is. Márai szerelmi története mégis egészen különleges.

A csemegepultos naplója

„A lókolbászok akarták így. A lejárt májasok. A kolozsvárik.
Ők mentettek meg, hogy újra embernek érezhessem magam.”

Szajré

„Fekete komédia alcímmel fordította Forgách András
Joe Orton buzi-bohózatát, gay-galiba-gombolyagát.
Nem volt könnyű a feladat, hiteles argóban kell beszélniük, ugyanakkor a darab nyelve hordoz finomkodóan szépelgő réteget is.
A Szajré az angol detektívdarabok paródiája.

Ha volna valaki - Kulka János estje

"Kulkának nagyon jól áll a sanzon műfaja, mert nem pusztán sanzonosan énekel: történeteket mesél, embereket és helyzeteket jelenít meg, színházat teremt e zenével. Közös nevezőre hozza Charles Aznavourt és Leonard Cohent, Dést és Stinget, Cseh Tamást és Nádasdy Ádámot, Adyt, Orbán Ottót."

Macskajáték

Örkény világhírű darabjának középpontjában egy szerelmi háromszög áll.

Bőröndmese

Bőrönd mese címen a nézők egy 10 éves kislány kalandjait ismerhetik meg egy csodabőrönddel és egy igazi cirkuszi kiskutyával.

Gőzben

Hat nő… Hat különböző jellem, hat különböző társadalmi helyzet! Két dologban azonban közös a sorsuk: mindannyian a magánéleti válságukkal küzdenek és imádnak a gőzbe járni. Itt megértésre, lelki támaszra, barátokra lelnek.

Tom Sawyer kalandjai

Tom Sawyer, és Huckleberry Finn bevezeti az ifjúságot a kalandos életbe. 15 szereplővel, látványos díszletekkel és jelmezekkel, két felvonásban láthatják a nézők az előadást.

Profil

„Legyél titokzatos. Gondolj valamire, de csak a felét mondd el. Mondd, hogy fáj, de ne mondd el, hogy mi. Mondd, hogy jó, de titkold el, minek örülsz. Nem számít, mit mondasz, csak mondjad. Told bele a pofájukba, vidd olyan közel, hogy ne is lássák, mit adsz nekik!”

A nadrág

Emlékszik-e még valaki arra, mi az a „szocialista vígjáték”? Aminek társadalmi mondanivalója ugyan kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont a Patyolattól a Közértig bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit. Dunai Ferenc A nadrág című komédiájának vígszínházi premierje egy csapásra szakított ezzel a módszerrel.

Koldus és Királyfi

Magyarországon először fiú ikerpár főszereplésével láthatják a nézők Mark Twain klasszikusát. Ezt még színesebbé teszik a korhű jelmezek és díszletek, a reneszánsz hangulatot a lant hangja teszi teljessé.

Lili bárónő

A fiatal Illésházi gróf adósságát megörökölve épp távozni készül kastélyából, mikor az új tulaj- donos váratlanul megérkezik lányával Lili bárónővel, akik összetévesztik őt a komornyikkal.

Szegény Dániel

A szerző, aki eredeti szakmáját tekintve színész, több nagysikerű krimi, és krimi jellegű vígjáték szerzője. Ő jegyzi többek között a filmen és színpadon is nagyon sikeres Nyolc nő-t.

Mentsük meg a Mikulást

A gonosz boszorka, csak úgy válhat ragyogó szépségűvé, ha sok-sok szeretetet kap a gyerekektől. Ezt egy módon érheti el, ha idén Ő adja a gyerekeknek a Mikulás bácsi helyett az ajándékokat.Ehhez az ötletéhez, kell egy cinkos társ, akit meg is talál a rossz manócska személyében.

A néma levente

Mátyás király hadnagya, Agárdi Péter, itáliai szolgálatán beleszeret az ifjan megözvegyült Ziliába. Nem kis furfang árán végre találkozhat vele. Megvallja szerelmét, s még búcsúcsókot is kap, de a hölgy kegyetlen árat kér: háromévi némaságot. 

Whisky esővízzel

Zenés bohózattal indul a 33. színházi évad a Karinthy Színházban. A bohózatot Szász Péter nyomán Verebes István az előadás rendezője írta, zenéjét Aldobolyi Nagy György szerezte. Az előadás remek szerep lehetőségeket ígér 9 színésznő számára.

A Császár új ruhája

A mai világunk gyakran mutat hamis képet, amelyben az ember könnyen elhiheti, hogy a külsőségek nagyon fontosak. A császár új ruhája egy hiú császár, császárkisasszony, egy nagyra, hatalomra vágyó miniszter és egy tiszta szívű és eszű magyar fiú történetét mutatja be.

Dalolva szép az élet... csak el ne dzsesszük!

Azt mondják, ami olyan ostoba, hogy nem lehet elmondani, azt eléneklik. Ezt vállajuk. Dallal nem lehet megoldani a gazdasági világválságot, nem lehet dalban feltalálni a rák ellenszerét és nem dal oldja meg az arab-izraeli ellentéteket.

"Csak mi ketten..."

Egyházi Géza “Csak Mi ketten...” című Önálló estjének nézői közelebbről is megismerhetik a musical­ és operettszínpadok nagyszerű színészét, aki egyveleget ad majd híres színpadi és más zeneművek számaiból. Egyházi Géza 1 Háza ezúttal a Karinthy Színház színpada.

Rozsda Lovag és Fránya Frida

Bozsik Yvette rendezésében folytatódnak Rozsda lovag kalandjai. Váratlan látogató érkezik Páncélvárba: Fránya Frida, a boszorkány. Azon nyomban brekegő, felhúzható bádogbékává varázsolja a lovagot, de valójában Kokszra, a sárkánygyerekre fáj a foga, aki megsejtve ezt, kereket old.

Nők

Ez a Józsi! Ez a Józsi! –mondogatja gyengéden Nelli, a szeretője Beregi Józsiról. Igaz, ami igaz, Józsi csapodár természet. Szépeket mond a hölgyekről, tiszteli a nőket. A nők pedig, a budapesti nők nagyon szeretik, ha szeretik, ha tisztelik, ha megértik őket.

Tanár úr, kérem!

Az előadásban a Visszakérem az iskolapénzt láthatjuk, ahol a tapasztalt öreg tanárokat akarja „tanítani” a körmönfont vizsgázó.
 Ezt követően a Tanár Úr kérem következik.

Nyitott ablak

A Nyitott ablak című bohózat a boldog békeidők legboldogabb idején játszódik, Szerdahelyen, egy magyar kisvárosban. A hangulat azonban egyáltalán nem békés: ádáz küzdelem folyik a kisváros polgárai és a bevonuló hadsereg között.

Olympia

A gyönyörű Orsolini hercegné, a gőgös Olympia és egy Kovács nevű, magyar huszárkapitány közötti kapcsolat miatt tűrhetetlen és sajnálatos botrány szele érinti meg a finom fürdőváros előkelő levegőjét.

Karácsonyi ének

“Az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez
Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az
érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt.

A templom egere

Szegény, mint a templom egere.mondogatjuk és fogalmunk sincs, kit értünk alatta. Fodor László, a régi Vígszínház sikeres házi szerzője erre keresi a választ híres, de régóta nem játszott vígjátékában.

Csodás vagy, Júlia

A Színház című regény díszlete a színház, főszereplője egy korosodó, ámde nagyszerű színésznő, aki soha nem volt képes különbséget tenni a valódi és a játszott világ között.

A kis hableány

Andersen gyönyörû történetét biztosan sokan ismerik már filmekbõl, de a víz alatti világot, valamint Ariel és a herceg történetét talán most láthatjátok elõször zenés színpadon.

Bástyasétány 77

A lakáshivatal tévedésből ugyanazt a romos házat utalja ki három fiúnak és három lánynak, akik harcba indulnak egymás ellen, a házukért, a boldogságukért.

Huckleberry Finn

Na, ez jellemző rád, Huck Finn! Mindig azon a végén fogod meg a dolgot, ahol a csecsemő is tudná...

Hippolyt, a lakáj

A "Hippolyt, a lakáj" volt az első magyar hangos film Kabos Gyulával és Csortos Gyulával a főszerepben. A film 1931-ben készült, és talán, azóta is az egyik legnépszerűbb magyar film.

Lerajzolom percek alatt

Azt hiszem, ha az ember igazán szeret valakit, nem valami miatt szereti. Tehát nem kell és nem is tudja nagyon megindokolni. Mert könnyű azt szeretni, aki okot is ad erre.

Goodbye Charlie

Vajon melyik férfi nem képzelte még el: milyen lenne, ha valami csoda folytán, egyszercsak nővé változna?

Marilyn Monroe csodálatos halála

"A nagy színésznő halálának ötvenedik évfordulóján Joe DiMaggio örökösei hatszáz rózsát helyeztek el a sírján..."

Szerelem@könyv.hu

Két fiatal, akik az életben gyűlölik egymást, internetes levelezés útján mégis egymásba szeretnek. És épp karácsony estéjén!

Bolond vasárnap

A gyönyörűen felújított és megszépült Karinthy Színház 20. jubileumi évadának első bemutatója önfeledt szórakozást ígér.

Mekk Elek az ezermester

"Gyertek, gyertek hogyha mertek, benne remek mestert leltek!"

Eszter hagyatéka

Márai Sándor egyik legnépszerűbb regénye az "Eszter hagyatéka". Eszter, egy középkorú nő, akit "az élet oly csodásan megajándékozott és oly tökéletesen kirabolt".

Tanner John házassága (A Don Juan kód)

Mit keres Don Juan a XX. században? kérdezi a szarkasztikus humoráról és társadalmi érzékenységéről híres szerző egyik legismertebb komédiájában?

Spanyolul tudni kell!

Egy közép-amerikai ex-diktátor és egy özvegy panziósné véletlen találkozása a Bakonyban.

Dominó

Durand szereti Lorettet. Lorette szereti Francoist. Francois már nem szereti Lorettet, de nem akar Durand áldozatává válni. Lorette keres magának egy másik Francois-t.

Aranysárkány

Egy ember az öngyilkosság előtti pillanatában megpróbálja felidézni emlékei szétszakadt foszlányait. Tanár volt. Novák Antal valamikor jó tanár volt. Szerették a diákjai.

Mozgat! ...Testünk ideiglenes állomáshely...

„Számít–e a lét, vagy csak maga az anyag?
Számítunk–e csak úgy bele a vakvilágba?
Létezésünk rajtunk kívül még ki csodálja?
Vajon életünket milyen mozgatóerő irányítja?”

Dzsungel

A szenvedélyekben gazdag szerelmi történet egy angol gyarmaton játszódik, a maláj félsziget egyik kisvárosában. Az erőszakos, szoknyapecér földbirtokostól irtózik a felesége.

Szellemidézés

"Ne keressenek e színműben kulcsdrámát, hőseiben se az élő vagy valaha élt személyekhez való hasonlóságot..."

Apácák

A történet szerint tragédia árnyékolja be a hobokeni nővérek boldog-dolgos hétköznapjait. Egy este, mikor visszaérnek afrikai missziójukról, váratlan szerencsétlenség történik

A hétfejű tündér

Berci, a csúnya kisfiú azt hiszi, hogy a Hétfejű tündér varázsolta el. Bosszút forral és elindul, hogy leszámoljon a tündérrel.

Acélmagnóliák

A darab hat nő és három év története. Ehhez remek helyszín egy kisvárosi fodrászüzlet, mert amíg készül a frizura és alakul a külső, kitárulkozhat a “belső” is. A hölgyek beszélnek, mesélnek, fecsegnek szerelemről, csalódásról, férfiakról, családról, és szinte észrevétlenül bomlik ki előttük az életük, titkaik, sorsaik, vágyaik.

6 celeb keres 1 szorzót

Az ördög tudja, honnan, előbújt, s címlapon van, letámad téged, ahogy bír, köszöntsük őt e dallal, ő az, kiről nagy garral, a havas henrik könyvet ír...

A Napsugárfiúk

Willy Clark (Koltai Róbert) és AL Lewis (Galla Miklós) két nagyszerű, sikeres, amerikai komédiás, akik fiatalabb korukban tizennégy évig együtt léptek fel A napsugár fiúk néven.

Őrült nők ketrece

Az őrült nőkkel többször is találkozhatott már a kedves közönség. Láthatta őket bohózatban, musicalban, francia és amerikai filmen egyaránt. Fergeteges történetük örök és megunhatatlan.

Roncsosderby

Egy magányos asszony történetét játssza és dalolja el, aki hirdetések és társkereső gmk. útján keresi élete, párját, társát, szerelmét, az igazit.

Ön is lehet gyilkos

A két "pocakos Casanovára", feleségeik távozása miatt, két szabad nap vár. Persze, hogy azonnal hívják a lányokat! Bár korábbi hasonló kísérleteik kudarca nem sok jót ígér...

A női szabó

A konfliktus, mint minden bohózatban, természetesen egy félreértésből indul: egy kiadásra váró, kissé elhanyagolt lakásból, amelyet korábban egy női szabó bérelt.

Orfeumjáték

A századelő ízes, nosztalgikus hangulatát idéző előadás. Jelenetek, kuplék, táncok, melyekben megjelenik a humor, a szatíra és a szentimentalizmus romantikája. Az előadás gerincéül Tóth Árpád írásai szolgálnak.

A New York-i páparablás

A katolikus egyházfő New Yorkban megszabadul kísérőitől, beugrik egy taxiba, de szerencsétlenségére, vagy éppen szerencséjére a taxis felismeri és elrabolja.

Az ördög három aranyhajszála

A Hajdanában, réges-régen egy szegény asszonynak fiacskája születik. Megjósolják róla, hogy amint a fiú felcseperedik, elveszi a király lányát feleségül.

Árvácska

Az ÁRVÁCSKA jól ismert, megrendítő regény egy lelenc kislányról, akinek tisztességes neve sincsen.

A trükk

Nem csak a húszéveseké a világ...
A negyvenesekkel ugyanaz megtörténhet, ami a fiatalokkal. Úgy tűnhet, hogy még nem szúrtak el mindent, sőt, még tán újra kezdeni sem késő.

Macskajáték

A Szkalla lányok ma már legendás története az öregedésről szól. Az embernek a szerelemhez való örök jogáról. Életkorától függetlenül.

Te furcsa katona!

Moldova az egyik legolvasottabb magyar író. Eredetileg drámaírónak készült. Úgy tíz-tizenötévente ír is egy darabot. Most a Karinthy Színháznak írt egyet.

Micimackó meséi

E bájos mesét bizonyára minden kisgyerek ismeri már, de most végre színpadon is életre kel - e csodás történet, melyben találkozhatunk, Micimackóval, Malackával, és a Száz Holdas Pagony többi hősével.

A tanú

Igen, ők azok! Régi, kedves ismerőseink, Pelikán József, gátőr, Virág elvtárs, Bástya elvtárs és a többiek ezúttal a színpadon születnek újjá.

Szeressük egymást!

Egy pszichiáter forradalmi újítást dolgoz ki a praxisában: szexuális úton próbálja megreparálni a megromlott házasságokat.

Süt a hold

NÓTI KÁROLY a pesti kabaré virtuóza. Csavaros logikájú, a bravúros dialógusok nagymestere. Bohózataival, kabaré tréfáival a múlt század húszas éveitől nevetteti a publikumot.

Pán Péter

Pán Péter, ha ezt a címet leírjuk, szinte már nem is kell hozzá semmiféle magyarázat, ajánlószöveg. A klasszikus gyerekirodalom egyik egyik halhatatlan, költői remeke a felnőni nem akaró Pán Péter története.

A sárkány

A Javne Színház előadásában: Jevgenyij Svarc

 

A Sárkány

Őrült nász (Esküvő a lokálban)

Az Őrült Nők nevezetű hírhedt lokálban továbbra sincs nyugalom. Albin és Georges markát hatalmas örökség üti, ha Albin megnősül és gyermeket nemz.

Eredeti Helyszín

Az "eredeti helyszín" egy kispolgári lakás, melyet egy filmes forgatócsoport vesz bérbe. Éppen elkezdődne a forgatás, megérkeznek a színészek.

A Bermuda Háromszög botrány

A Bermuda háromszög az amerikai színpadok kedvelt darabja, talán azért, mert "filozófiai" felfedezése a víg özvegyek temperamentumának és vágyainak bősége, a szex mindenekfelett.

Dollárpapa

Karinthy Frigyes szerint a magyar "pénz" szó a régi "nincs" szóból ered. Talán ezért költünk el Magyarországon előre olyan pénzt, ami még nincs a trezorban.

Harmadik Richard

"Úgy döntöttem, hogy gazember leszek"- mondja hősünk, Richárd, aki minden áron és feltétel nélküli hatalmat akar.

Cabiria éjszakái

Cabiria története örök. Mindig vannak és lesznek naiv, szeretetre vágyó, kiszolgáltatott emberek, akik mégis, képesek egymást felvidítani és minden kudarc, csalódás ellenére sohasem adják fel.

Ezüstmackó

A történet főhőse Pali, aki kishúgával éli a kisgyermekek mindennapi életét. Elérkezik december 6-a. Reggel a gyerekek vidáman kutatják át a csizmájukat, hogy mit hozott nekik a Télapó.

Lassú felmelegedés

" A tudomány jelenlegi állása szerint a muslicák udvarlási szokásai 19 fokos hőmérsékleten nem mutatnak semmi normálistól eltérőt..."

Minden egér szereti a sajtot

A szürke egerek csak liszteseknek hívják annak a fehér egércsaládnak a tagjait, akikkel a véletlen egy fedél alá kényszerítette őket. A fehér egerek viszont kizárólag úgy emlegetik a szürkéket: azok a mákosok.

A napistennő unokája

"Valamikor régen, nagyon is régen, Japán földjén Hoori uralkodott, aki férfi volt, mégis szépséges, mint nagyanyja: a Napistennő..."

A tavasz ébredése

"Bizarr, átkosan buja színdarab, amely kibontja gyászos, mérgesen-édes illatú virágát", - így jellemzi Kosztolányi Dezső Frank Wedekind 1891-ben írt drámáját.

ÉVADNYITÓ TÁRSULATI ÜLÉS - GÁLAMŰSOR

ÉVADNYITÓ TÁRSULATI ÜLÉS - GÁLAMŰSOR

Butaságom története

Kabók Kata, a kis színésznő élete első főszerepét játssza. A darabot legjobb barátja, Forbáth Gyuri írta a számára.

Büszkeség és balítélet

A minap irodalmárok a világ 100 legfontosabb olvasmányának listájára tették Jane Austen, Büszkeség és balítéletet regényét, méghozzá az előkelő 50. helyre.

Leánykereskedő

Kicsoda is korunk (és darabunk) leánykereskedője? Egy korosodó, állástalan közgazdász, aki a rendszerváltás zűrzavarában barátjával jövedelmező üzletet épít fel...

Arzén és levendula

Miközben a háború kellős közepén az egész világ lángokban áll, Brooklyn és a Brewster nővérek levendulaillatú háza maga a béke szigete.

Az apostol

1972 őszén a győri Arrabona amatőrszínházban 17 évesen, szinte gyerekként eljátszhattam Petőfi Az Apostol című művében a főszerepet, Szilveszter szerepét. Meghatározó élménye volt akkori életemnek.

Brémai muzsikusok

"Ááááá.... meg van!!!!! Már tudom, hogy fogjuk legyőzni a gonosz rablót... Majd segítenek nekünk a gyerekek! Kiválasztunk négy naaaagyon erős gyereket, akik itt az erdőben kifeszítenek egy kötelet.

KI FUT A NŐ UTÁN, AVAGY KI UTÁN FUT A NŐ?

Találkozások jönnek mennek különböző formában. Jelentéktelenek és megrendítők. Langyosak és forróak.

A JÁTSZMA - 1 rész Pandora szelencéje

A történet egy nem túl távoli, lehetséges jövőben játszódik, úgy 130 évvel a globális felmelegedés, biológiai fegyverek és nukleáris konfliktus okozta önpusztítóháború után egy Föld nevű bolygón, amin állítólag gondolkodó humanoidok élnek.

Árgyélus Királyfi és Tündérszép Ilona

Árgyélus királyfi lenn a földön folyton az eget kémleli, Tündérszép Ilona fenn az égben egyre a földet lesi. Egymás után vágyakoznak - s az Ilona könnyéből sarjadt aranyalmafa tövénél végre találkoznak. Ilona tündéranyja leányát félti, s minden bűbájt bevet, hogy a csalódástól megvédje a szerelmes tündérgyermeket.

Lovagias ügy

Az öregedő tisztviselő egész életét ugyanazon íróasztalnál töltötte el. Pontos, megbízható munkaerő és tisztességes családapa. Az egyetlen frivolitas az életében az, hogy titokban rajong a főnöke titkárnőjéért..

Hányszor mondjam, még?!

Janikovszky két népszerű művét (Kire ütött ez a gyerek, Ha én felnőtt volnék) vittük színpadra.

Én, Te Őt!

A szerelem szenvedélyt, a szenvedély rögeszmét, a rögeszme sok esetben szülhet gyilkosságot. A sok esetből három röhejes helyzetet példáz Clark és Bobrick komédiája. Komédia, de némileg krimi is: kinek kit sikerül megölnie?

Terülj-terülj asztalkám

Igazi vásári komédia a három parasztlegény, Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj főszereplésével. Előkerül a terülj-terülj asztalka, a bunkócska és az aranyat adó szamár is, amelyek különböző mókás galibákba sodorják tulajdonosaikat mielőtt még minden jóra fordulna...

Az Aranyló Színház előadása

Székfoglaló évadnyitó

2013 szeptember 10-én egy olyan műsorral várjuk Önöket, amiben színpadra lép színházunk történetének jónéhány művésze, hogy apró jelenetekkel, dalokkal, és egyéb műsorokkal fogadja újra a Bartók Béla 130 szám alatt a közönséget.

Tisztelt ház

Halmi Vera fülig, talán kalapig szerelmes Takács képviselő úrba, aki nap, mint nap úgy megy el az üzlet előtt, mint aki tudomást sem vesz erről, mivel nem is tud a lány létezéséről.

Egyenlőség

Loam lord évente egyszer demokrata. Teán fogadja a cselédeit és a lányaival egyenlőnek tekinti őket.